На Київщині планують збудувати завод з переробки сміття — пройшли перші переговори

На Київщині планують збудувати завод з екологічної переробки сміття — пройшли перші переговори із представниками ізраїльської компанії «GreenMix». Про це інформує голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба у своєму Telegram-каналі.

«Це дуже важливий проєкт. Адже щодня ми боремося з наслідками військової агресії росії на нашій Київщині. Зокрема, з подвір‘їв зруйнованих будинків вивозимо сотні тонн будівельного сміття», — наголошує очільник адміністрації.

Адже, на його думку, важливо не лише врегулювати процес утилізації, але й переробляти будівельне сміття з урахуванням високих стандартів екологічності. Тому цей завод стане інвестицією в майбутнє нової Київської області.

За його словами, Київщина стане першим таким майданчиком в Україні та показовим кейсом для інших регіонів з демонтажу, утилізації та переробки будівельного сміття.

Раніше Бориспільська та Броварська громади вирішили створити спільне комунальне підприємство з сортування та переробки побутових відходів і сміття. Для нього вже обрали ділянку.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *