На Львівщині у місті із «червоної зони» відмовилися посилювати карантин

Самбірська міська рада на Львівщині відмовилася посилити карантин. 

Рішенням державної комісії ТЕБ і НС від 13 серпня  у місті встановлено червоний – найвищий рівень епідеміологічної небезпеки, який вводить суттєві карантинні обмеження.

Це рішення місцеві депутати прийняли у понеділок, 17 серпня, у той час, коли під стінами мерії тривав пікет кількох десятків підприємців з вимогою не забороняти їм працювати.

Проте самбірські депутати вирішили, що рішення державної комісії ТЕБ і НС про віднесення Самбора до червоної зони епідеміологічної небезпеки суперечить Конституції, а відтак громадському транспорту та підприємцям, зокрема, зі сфери торгівлі та громадського харчування, дозволили працювати у звичному режимі, але з дотриманням карантинних вимог.

У  міськраді закликали поліцію утриматись від притягнення до відповідальності підприємців, які продовжуватимуть працювати.

Окрім того, депутати прийняли звернення до президента, міністра охорони здоров’я та голови ЛОДА щодо скасування червоного рівня епідеміологічної небезпеки у Cамборі, оскільки вважають, що воно не відповідає реальному стану справ із захворюваністю на Covid-19.

Як повідомлялося, державна комісія ТЕБ і НС 13 серпня вирішила встановити помаранчевий рівень епідемічної небезпеки по всій території Львівської області. Натомість у Самборі встановили червоний, найвищий рівень епіднебезпеки.

Відповідно до цього рішення, у Самборі заборонено працювати закладам культури, харчування, ТРЦ та іншим розважальним закладам, фітнес-центрам і басейнам, дитячим таборам та більшості магазинів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *