На 25-50%: в Україні ухвалили рішення про підвищення тарифів на електроенергію

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила рішення щодо підвищення тарифів на розподіл електроенергії для 22 компаній-операторів систем розподілу.

Як повідомляє ExPro, рішення було ухвалено 23 травня.

Тарифи зростуть на 25-50%, але підвищення буде у два етапи – у червні та в період липень-грудень 2023 року.

У той же час, для обленерго, розташованих у прифронтовій зоні, нинішній тариф діятиме до кінця червня, а нові тарифи – з липня і до кінця року. Йдеться про «ДТЕК Донецькі електромережі», «Запоріжжяобленерго», «ДТЕК Високовольтні мережі», «Луганське енергетичне об’єднання», ДП «Регіональні електричні мережі».

Діючий тариф до кінця червня також пропонується продовжити для компаній підсанкційної групи VS Energy («Житомиробленерго», ПрАТ «Кіровоградобленерго», ПрАТ «Рівнеобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та АТ «Херсонобленерго»).

«Водночас питання застосування санкцій потребує ретельного опрацювання, оскільки зупинення діяльності операторів систем розподілу електроенергії може призвести до відключення об’єктів споживачів від електропостачання у Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Херсонській та Чернівецькій областях, у тому числі підприємств критичної інфраструктури, військових об’єктів та т.п.», – йдеться в обґрунтуванні проекту постанови.

Передбачається, що тарифи на розподіл електроенергії з 1 червня 2023 року для обленерго виглядатимуть так:

 

 

Раніше у НКРЕКУ зазначали, що підвищення тарифів на електроенергію дозволить і надалі проводити ремонт мереж, пошкоджених під час обстрілів.

Ми повідомляли, що пропонується підняти вартість кіловату до 2,88 грн.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *