Невакцинованих від Covid-19 будуть усувати з роботи — МОЗ

Роботодавець повинен усувати від роботи людей, які відмовилися від щеплення проти Covid-19, але зобов’язані зробити це.

У протилежному випадку роботодавець буде нести відповідальність, на пресланчі повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Є контролюючий орган, який може приходити на роботу і перевіряти: якщо роботодавець не відсторонив невакциновану людину, то він може нести відповідальність. Якщо вакцинація обов’язкова, то роботодавець зобов’язаний відсторонити від робочого процесу людину, яка невакцинована», — наголосив він.

Наразі в проєкті наказу МОЗ щодо обов’язкової вакцинації є лише представники державних інституцій.

Обов’язкову вакцинацію планують ввести на період дії карантину для:

працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;

працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;

працівників місцевих державних адміністрацій.

«Нам важливо, щоб державна інституція продовжувала ефективно виконувати функції держави, а для цього люди мають бути на своїх робочих місцях. У ЗСУ відсоток щеплених понад 90%, у МВС — 87-88%», — зазначив він.

Вакцинація серед освітян (які теж будуть зобов’язані щепитися) поступово зростає. На сьогодні 2 505 шкіл, які не працюють, бо у них немає 80% вакцинованих людей.

Що стосується медиків, то, за даними міністра охорони здоров’я, понад 80% із них уже вакцинувалися, тому потреби зобов’язувати їх робити щеплення немає.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *