Неповнолітні українці зможуть отримати від держави гроші

Перелік осіб, які можуть отримати компенсацію за безоплатне розміщення переселенців у рамках програми «Прихисток», розширили.

Сьогодні набуває чинності відповідна постанова уряду, каже очільник Міністерства розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Проєкт постанови передбачає можливість отримання компенсації власниками майна віком до 18 років. Для цього заяву на компенсацію витрат за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб мають подати батьки чи опікуни неповнолітніх власників житла.

Постанова також передбачає цифровізацію програми «Прихисток» – зокрема, внесення всіх даних через спеціальну через інформаційно-аналітичну систему.

Це дозволить відстежувати реалізацію програми, оптимізувати всі етапи її втілення (від прийняття заяв до їх обробки та формування звітів для виплат), а також зменшити паперове навантаження на органи місцевого самоврядування та військові адміністрації.

У жовтні цьогоріч компенсація за комунальні послуги громадянам, які прихистили в себе внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зросте вдвічі.

“Відбулася завершальна нарада щодо цього. З 1 жовтня тим людям, які надаватимуть притулок нашим внутрішньо переміщеним особам, за кожну людину виплачуватиметься 900 гривень. Нині це 450 гривень. На опалювальний сезон за кожну особу буде додатково 900 гривень”, – повідомила віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *