Нічні співробітники в Україні менше працюватимуть, але більше отримуватимуть грошей: подробиці нового закону

В Україні найближчим часом можуть значно збільшити відпустку та зарплати практично всім нічним співробітникам. Що треба знати про це.

Це свідчить зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня законопроект № 8309. Підвищені права для таких громадян укріплять на рівні законодавства.

Робота за комп'ютером. Фото: скрін youtube
Робота за комп’ютером. Фото: скрін youtube

Тепер буде врегульовано умови праці ночами, а також збільшено гарантовану оплачувану відпустку приблизно до 28 днів за відпрацьований рік. Крім цього повинна буде забезпечена можливість для регулярного проходження медичного огляду та підвищена гарантована зарплата.

Нічний час за словами автора законопроекту вважатиметься робота з 22:00 до 7 ранку. А ось нічними співробітниками є ті, хто працює не менше 3 годин на добу і виконують не менше третини річної норми вночі.

Дистанційна робота, фото: скріншот з відео
Дистанційна робота, фото: скріншот з відео

Але при цьому робочий час у таких співробітників не повинен перевищувати приблизно 7 годин на добу. Тобто на годину менше, ніж у працівників денної зміни.

Депутати вважають за необхідне підвищити з 20% до 30% від тарифної ставки або окладу граничну нижню ставку оплати праці. І вони зможуть не лише проходити безкоштовний медичний огляд, а й отримають відпустку на чотири дні більше – 28.

Автори законопроекту також зазначають, що всі ці правила необхідно запровадити у рамках Асоціації з ЄС.

 
Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube
Робота з комп’ютером, скріншот: Youtube
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *