Окупанти знову запустили по Києву ракети й дрони, усі цілі збили сили ППО: через падіння уламків виникла пожежа

Потужні вибухи пролунали в Києві вранці 18 травня, коли по всій країні була оголошена тривога через повітряну атаку РФ. В регіоні на відмінно спрацювала протиповітряна оборона, проте падіння уламків збитих ворожих цілей призвело до пожеж і низки пошкоджень.

Київська міська військова адміністрація повідомила, що захисники неба відбивають чергову російську атаку. Разом із тим жителів регіону нагально закликали не фіксувати це на камеру (щоб переглянути фото наслідків атаки, доскрольте новину до кінця).

«Працює ППО. Зберігайте спокій! До відбою повітряної тривоги перебувайте в укриттях!» – зазначили у відомстві, додавши, що поширення аудіовізуального контенту з роботою ППО карається Кримінальним Кодексом України.

Зауважимо, що один за одним кілька потужних вибухів жителі столичного регіону почули після 05:00. На цей час повітряна тривога, яку ще з вечора середи оголошували декілька разів, тривала вже понад три години.

О 05:18 мер Києва Віталій Кличко заявив, що вибухи були в Дарницькому та Дніпровському районах, куди вже попрямували всі необхідні служби, а згодом додав, що постраждалих, ймовірно, немає. Зі свого боку начальник КМВА Сергій Попко уточнив, що йдеться про падіння уламків збитих російських ракет чи дронів.

У мережі виклали фото того, як рятувальники ліквідовують наслідки ворожої атаки на столицю: вони гасили уламок російської ракети.

Окупанти запустили по Києву ракети й дрони, усі цілі збили сили ППО: через падіння уламків виникла пожежа

Начальник КМВА зазначив, що це був дев’ятий за ліком повітряний напад на столицю з початку травня. Атаку ворог здійснив із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, Ту-160 з району Каспію – ймовірно, крилатими ракетами типу Х-101/555. Після їхнього запуску окупанти спрямували в бік української столиці ще й свої розвідувальні дрони.

«За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені! Остаточні дані про кількість, тип ракет і БПЛА незабаром повідомлять Повітряні сили», – написав Попко.

Він додав, що падіння уламків відбулося в Деснянському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження – в Дарницькому районі, де було загоряння на території гаражного кооперативу. Пожежу там ліквідували.

У решті районів теж можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. На щастя, інформації щодо потерпілих станом на 06:30 не надходило.

«Дані оперативного зведення збираються та уточнюються. Вкотре дякуємо нашій ППО за збережені життя! Слідкуйте за новими повідомленнями. Неухильно дотримуйтеся правил безпеки при оголошені повітряної тривоги!» – заявив начальник КМВА.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *