Оновлено механізм надання допомоги пацієнту з підозрою на COVID-19

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило оновлену схему, за якою має діяти сімейний лікар, надаючи допомогу пацієнту з підозрою на коронавірус.

Оновлено механізм надання допомоги пацієнту з підозрою на COVID-19 (ІНФОГРАФІКА)
 

Як повідомляє МОЗ, при появі симптомів COVID-19 у пацієнта сімейний лікар зобов’язаний діяти за затвердженим алгоритмом та прийняти рішення про подальше лікування хворого.

Першим етапом при підозрі на коронавірус є звернення до свого сімейного лікаря. Після цього, лікар має проконсультувати по телефону, оцінити стан та прийняти рішення щодо доцільності госпіталізації. Також він може приїхати до пацієнта.

Наступним етапом є виклик мобільної бригади для забору зразків та передача зразків в лабораторію.

Далі – у разі підтвердження COVID-19 – надання медичної допомоги в амбулаторно-поліклінічних умовах з активним спостереженням хворого.

Зазначається, що пацієнту з моменту звернення до сімейного лікаря рекомендовано самоізолюватись до встановлення діагнозу. При підвищенні температури вище 38°С, яка не збивається, треба телефонувати на номер 103.

У випадках, коли хвора людина не має свого сімейного лікаря, треба підписати з ним декларацію або зателефонувати на обласну гарячу лінію з питань коронавірусу.

Оновлений покроковий механізм надання допомоги пацієнту з підозрою на коронавірус показано в інфографіці:

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *