Освітянська спільнота зазнала втрат: не стало Ігоря Андрієнкова

Пішов за обрій найкращий вчитель країни за версією Global Teacher Prize Ukraine Ігор Андрієнков.

Декілька днів тому, 21 лютого, спільноту освітян сколихала звістка про смерть Ігоря Андрієнкова, вчителя англійської мови, заступника директора одного з ліцеїв на Харківщині, одного з найкращих вчителів країни за версією Global Teacher Prize Ukraine, активного учасника спільноти ЕдКемп.

заступник директора з НВР, вчитель англійської мови комунального закладу «Новомиколаївський ліцей» Шевченківської селищної ради Ігор Андрієнков

Він мав переконання, що вчитель має підготувати учнів до майбутніх викликів. Вчитель розвивав у своїх учнях критичне мислення та вміння вирішувати проблеми, креативність, цифрову грамотність, лідерство та здатність вчитися, вміння співпрацювати та комунікувати.

Шевченківську громаду, на якій розташований заклад освіти, де викладав Андрієнков, російські загарбники окупували вже наприкінці лютого 2022 року. Проте ліцей зміг завершити навчальний рік дистанційно за українськими програмами: весь цей час селище вважалося прифронтовою територією, тому окупанти довго не могли створити тут свою комендатуру. Вона з’явилася лише в травні, коли навчальний рік майже завершився.

Найскладнішими були квітень і початок травня, коли практично не було світла. І тоді найважливішим стало не саме навчання, а збереження комунікації з дітьми. Ми використовували мобільний зв’язок, домовлялися з учнями про відносно безпечні місця для зустрічей, щоб передавати навчальні матеріали та просто спілкуватися, — згадував вчитель рік тому.

Після деокупації на початку вересня постало питання щодо вчителів, які пішли на умови російської влади.

З тими людьми, які працювали на окупаційну владу, спочатку призупинили трудові відносини. Потім керівництво закладів звільнило їх, адже ми розуміємо, що допускати їх до роботи з дітьми не можемо, — пояснював Андрієнков.

Він був особистістю, яка обдаровувала всіх оточуючих найщиришими у світі посмішками, найтеплішими обіймами.

Всеосвіта висловлює щирі співчуття рідним і близьким Ігоря Андрієнкова. Освітянська спільнота осиротіла через важку втрату професіонала.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *