Пам’яті директора Держплемзаводу «Плосківський» Героя Соціалістичної Праці Петра Волохи

Сумна звістка опалила серця жителів сіл і селищ не тільки громади нашого Броварського краю , але й усієї аграрної спільноти держави – на 81-му році пішов із життя колишній директор Держплемзаводу «Плосківський» Герой Соціалістичної Праці, кандидат економічних наук, «Почесний громадянин Броварського району», людина котра за свій труд на землі була відзначена трьома орденами Леніна, двома орденами «Знак Пошани», орденами «За заслуги ІІІ і ІІ ступенів», багатьма іншими нагородами Петро Федосійович Волоха.
 
Усе його активне трудове життя, а трудовий стаж Петра Федосійовича складає понад 50 років, пов’язане з Броварщиною. Тут у Плоскому народився в грудні 1939-го. Тут розпочав діяльність у 1955 році в колгоспі імені Леніна. Потім були періоди роботи в Бобрицькій МТС, радгоспі «Зоря» села Світильні нашого ж району.
У лютому 1966 П.Ф. Волоха очолив ДПЗ «Плосківське», яким керував не одне десятиріччя. Саме в цей період і проявився талант Петра Феодосійовича як мудрого господарника-керівника та організатора, котрий уміло поєднував керівництво колективом із науковою діяльністю Підсумком її став захист дисертації на здобуття ступеня кандидата економічних наук. Упродовж наступних років П.Ф. Волоха підготував 37 наукових публікацій, що знайшли визнання в фахівців галузей, чия діяльність і робота пов’язані з сільськогосподарською сферою і колишнього СРСР, і незалежної України.
Держава високо оцінила заслуги Петра Федосійовича й у розвитку сільськогосподарсь­кого виробництва, й його громадянську позицію. Земляки ж поважали за людяність, готовність надати землякам підтримку й допомогу. Колегам же – керівникам сільгоспструктур директор ДПЗ «Плосківське» готовий був посприяти і виділенням техніки на час збирання врожаю зернових чи кормових культур, чи запасних частин до неї, поділитися кормами для худоби в період їх нестачі.
І в керівництва області та району, і в жителів краю А.Ф. Волоха користувався авторитетом і повагою. Пішовши в інші світи, він залишив незнищенний слід на святій землі і пам’ять у душах і серцях тих, хто його знав. Вічна йому пам’ять і вдячність од земляків! Хай буде земля Вам пухом, Петре Федосійовичу!
ДЕРЖПЛЕМЗАВОД
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *