Подорожчання неминуче: у метро Києва пояснили причини підвищення вартості проїзду

Вартість проїзду в метро Києва найближчим часом підніметься, оскільки метрополітен зараз працює собі в збиток. Однак у підземці обіцяють зробити новий тариф компромісним, який задовольнить пасажирів.

Про це розповіла заступник начальника КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон в ефірі телеканалу «Київ».

Вона зазначила, що вартість проїзду в метро зараз є збитковою, через те, що собівартість однієї поїздки становить вже понад 20 гривень. Остаточний тариф у столичному метрополітені ще не затвердили, але пообіцяли зробити його компромісним.

Всі необхідні документи щодо затвердження нового тарифу вже направлені в профільний департамент з транспорту. І тепер економісти та фахівці управління з цінової політики Київської міської адміністрації аналізуватимуть і вивчатимуть питання вартості проїзду в метро.

Наталка Макогон додала, що місцева влада знає про можливості міського бюджету, рівень заробітних плат жителів Києва і стан комунальних підприємств і новий тариф буде встановлений відповідно до цих показників.

«Я думаю, що люди з розумінням поставляться до нового тарифу на проїзд, оскільки зараз вибудовується варіант, розрахований на реальні можливості киян», — сказала заступник керівника метрополітену.

Вона також розповіла, що в майбутньому в Києві буде переглядатися система проїзних квитків. При покупці оптового проїзду пасажири зможуть заощадити на вартості однієї поїздки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *