Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло у селі Красне Броварського району

Заміна пошкоджених внаслідок бойових дій вікон та дверей будівель у селі Красне на Броварщині вже обійшлася владі Київської області у майже 2 млн гривень. Ці кошти дісталися вже знайомому в регіоні підряднику – ТОВ «Ласт Буд Кепітал», що належить вірменському підприємцю Фрунзу Мкртчяну. В Красному ця компанія проводить поточні ремонти в сільській школі та семи житлових будинках садибного типу. Місцеві депутати розповідають, що на половині об’єктів роботи вже завершені, по решті – роботи почнуться найближчий часом, як тільки їх власники завершать оформлення права власності на пошкоджене майно. Історія з понівеченого села Красне Згурівської громади – шістнадцята частина циклу КиївВлади “Поранена Київщина”.

Як стало відомо , з кінця травня 2022 року по нинішній час Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації (ДРР КОВА)* перерахував ТОВ «Ласт Буд Кепітал»** 1,94 млн гривень за виконання поточних ремонтів у пошкоджених внаслідок бойових дій будинках та школі в селі Красне Згурівської громади Броварського району.

Сухі цифри: де і за скільки виконують поточні ремонти

ТОВ «Ласт Буд Кепітал», згідно зі звітів про виплати, проводить в Красному поточні ремонти семи будинків садибного типу на вулиці Першотравневій. Авансові платежі за ці роботи підрядник отримав ще в кінці травня. Станом на зараз на його рахунки за проведені ремонти на цих об’єктах вже надійшло 246,27 тис. гривень.

Левову частку коштів із загальної суми виплат – майже 1,7 млн гривень – ДРР КОВА сплатив ТОВ «Ласт Буд Кепітал» за поточний ремонт в пошкодженій рашистами школі Красного, що на вул. Семенова, 19-А.

Хід робіт

Депутат Згурівської селищної громади Євген Чубук (ВО “Свобода”) у коментарі  розповів, що на території громади під час збройної агресії рф зазнало руйнувань лише село Красне. Він уточнив, що Красне російські війська обстрілювали з артилерії з сусідньої території, яка була ними окупована.

“Снаряди влучили по будинкам крайніх вулиць Красного. Також було зафіксовано прильот ракети, яку вдалося підбити, але частина її уламків хвилею пошкодила будівлю місцевої школи”, – зауважив депутат.

За його словами, поточний ремонт в школі Красного, який передбачав заміну вікон, вже завершено, а роботи в приватних оселях — тривають.

“Домогосподарства були пошкоджені частково. В чотирьох вже замінені понівечені вікна та двері. Решта садиб – перебувають ще на черзі. Тут роботи не проводилися лише через те, що виникли складнощі із документацією щодо прав на власність. Наразі власники цих будівель завершують їхнє оформлення і ремонтні роботи будуть проведені і по цим оселям”, – повідомив Євген Чубук.

Про підрядника

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Ласт Буд Кепітал” зареєстровано в 2019 році в Києві. Розмір статутного капіталу – 10,1 тис. гривень. Основний вид діяльності – будівництво доріг і автострад. Засновник і кінцевий бенефіціар – громадянин Вірменії Фрунз Мкртчян. Директор – Іван Харчук.

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ “Ласт Буд Кепітал” уклало 21 договір на 144,84 млн гривень, з яких 16 договорів на 144,16 млн гривень підписано з ДРР КОВА протягом 2020-2022 років. Зокрема, вказаний департамент замовляв у фірми будівництво дитсадку в селі Гатне Фастівського району (ціна договору – 79,70 млн гривень), реконструкцію інфекційного відділення дитячої лікарні в Броварах (ціна договору – 31,95 млн гривень) та будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в місті Миронівка Обухівського району (ціна договору – 15,4 млн гривень). 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *