Придбати генератор та не втратити гроші: українців попередили про шахрайську схему у Мережі

Українці масово купують генератори, щоб забезпечити себе автономною електроенергією. В умовах енергетичної кризи через ракетні атаки багато хто хоче якнайшвидше отримати пристрій. Цим і користуються шахраї, які обманюють довірливих клієнтів.

В Україні різко зростає попит на генератори. Проте лише минулого місяця десятки людей залишилися без грошей та товарів, замовлених в Інтернеті. Такі випадки зафіксовано у Чернігівській, Хмельницькій, Рівненській та Івано-Франківській областях. Вони оплачували покупки онлайн, а потім не могли зв’язатися із «продавцями».

Замовникам порадили робити часткову або повну передоплату в Мережі. Оптимально, якщо товар можна буде сплатити післяплатою, безпосередньо після доставки до поштового відділення, або передати кур’єру.

Якщо все ж таки вирішите зробити передоплату, важливо перевірити відгуки про компанію покупців. Але вони не стануть гарантією того, що вас не обдурять. Не виключено, що коментарі можуть бути накручені через фейкові акаунти в рамках шахрайської схеми.

Важливо не обирати найдешевші варіанти. Ціна, яка набагато нижча за середньоринкову, може бути «приманкою», яку використовують аферисти. Уважно вивчіть оголошення про продаж та не поспішайте перераховувати кошти за підозрілий товар.

Придбати генератор та не втратити гроші: українців попередили про шахрайську схему у Мережі

Нагадаємо, що виробничі та торгові компанії закуповують генератори, щоб продовжити роботу. Як відомо, ці пристрої споживають багато палива, тому ці витрати увійдуть до кінцевої вартості товарів та послуг.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *