Після аварійного зливу води із системи опалення є шанс повернення тепла у будинки

Якщо вдасться у разі тривалого відключення опалення за температури 5 градусів морозу швидко злити воду із систем і вона не замерзне, є шанс, що після налагодження ситуації у той будинок можна буде повернути тепло.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент Укрінформу.

“Якщо це відбувається вчасно, то ніяких таких серйозних проблем технічних не виникатиме. Після проведення ремонтних робіт та відновлення енергопостачання можна буде цей будинок підключити, як ми це робимо восени, коли запускаємо опалення у місті Києві. Це необхідна технічна процедура. Ми просто нагадуємо всім, що ніч, день, або це п’ятниця, або неділя, треба бути готовими оперативно відреагувати на такі речі”, — сказав Пантелеєв.

За його словами, якщо ворожі обстріли призведуть до виведення з ладу об’єктів інфраструктури та припинення централізованого теплопостачання, всі ті, хто займаються утримання та обслуговуванням будинків, зокрема, ЖЕК, комерційні керуючі компанії, ОСББ повинні пам’ятати, що вони зобов’язані оперативно забезпечити злиття води з систем будинку для того, що вона не замерзла та не пошкодилась.

“Ми вже мали проблеми з тим, що зв’язок порушується, тому якщо немає комунікації з енергопостачальною компанією, треба ухвалювати рішення та зливати воду з систем опалення будинку самостійно та не очікувати, що хтось там згори про це скаже. Це запорука того, що будинок буде у справному стані, його система опалення буде у справному стані та її можна буде достатньо швидко запустити після того, як ми вирішимо глобальні проблеми, які, не дай Боже, можуть бути”, — підкреслив заступник голови КМДА

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *