Рада хоче посилити покарання за сексуальну експлуатацію дітей

Верховна рада України планує посилити покарання за сексуальну експлуатацію дітей. Народні депутати прийняли за основу відповідний законопроект №3055.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За документ проголосували 286 депутатів Ради.

Відповідні зміни до законодавства розроблені з метою імплементації положень Ланцаротської конвенції.

Згідно з проектом, каратися буде пропозиція зустрічі, у тому числі з використанням інформаційно-комунікаційних систем або технологій, зроблена повнолітнім особі молодше 16 років, з метою вчинення відносно неї будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій. Але за умови скоєння суттєвих дій, спрямованих на те, щоб така зустріч відбулася. За це загрожує позбавлення волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У законі прописано, що, якщо така зустріч відбулася — це буде каратися позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім того, вищевказані дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або щодо малолітньої особи, планують карати позбавленням волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, в січні 2020 року глава держави Володимир Зеленський підписав закон про введення в Україні реєстру педофілів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *