Резнікова закликали піти у відставку на тлі скандалів у Міноборони: що кажуть чиновники та вимагають у ЦПК

Главу Міністерства оборони Олексія Резнікова закликали піти у відставку на тлі скандалів у відомстві. Сам він визнав, що міністерство з початку війни так і не спромоглося організувати закупівлю забезпечення для Збройних сил України через систему ProZorro.

Як йдеться у повідомленні Центру протидії корупції, Резніков провів нараду з журналістами та громадськими організаціями щодо закупівлі продуктів для військових. Він заявив, що не володіє інформацією щодо цін.

«Як міністр готувався до зустрічі, якщо в результаті був не готовий назвати ціни, за якими зараз поставляються продукти військовим і визнав, що він цих цін не знає?» – заявила керівниця юридичного департаменту ЦПК Олена Щербань.

При цьому, за словами Резнікова, міністерство з початку війни так і не спромоглося організувати закупівлю забезпечення для ЗСУ через систему ProZorro.

За його словами, чиновникам довелося вручну написати майже 300 листів постачальникам, щоб отримати пропозиції щодо одягу та рюкзаків.

Він пояснив, що укладено угоди з низкою компаній-виробників, які мають забезпечити армію.

Також Резніков визнав, що дійсно, є ризиковані контракти загальною сумою близько 4 млрд грн. За його словами, наразі усім компаніям розіслано претензії. Частина – повертає кошти, отримані згідно з контрактом. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *