РФ хоче нав’язати Україні «корейський варіант» врегулювання війни, — Данілов

Російська Федерація хоче нав’язати Україні сценарій заморозки своєї повномасштабної військової агресії проти нашої країни за «корейським варіантом», зафіксувавши статус-кво станом на сьогодні, що передбачає поділ держави.

Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, передає РБК-Україна з посиланням на його інтерв’ю в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що українській стороні зараз пропонують «корейський варіант» — так звану умовну «38 паралель», за якою раніше відбувся поділ Південної Кореї та КНДР.

«Ось тут такі українці, а тут не такі українці. Росіяни зараз вигадуватимуть все, що завгодно. Точно знаю, що один із варіантів, які вони можуть нам пропонувати — це «38 паралель»», — сказав Данілов.

У цьому контексті секретар РНБО додав, що нещодавно спілкувався з представниками Кореї, які «вважають, що тоді була велика помилка, що пішли на поступки, погодилися з тим, що потрібно заради збереження… А сьогодні проблеми».

Данілов розповів, що зараз заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак їздить на зустрічі з політиками минулих часів у Європі, і через них «передає меседжі, що вони готові на багато поступок, щоб зафіксувати статус-кво, як є з сьогодні на сьогодні, та примусити нас, щоб ми вийшли в якесь перемир’я».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *