Скільки потрібно часу для стабілізації ситуації з електрикою у Києві: Кличко дав відповідь

У Києві ремонтники займаються роботами по стабілізації ситуації з електропостачанням після ударів російських окупантів по об’єктах енергетичної інфраструктури. Щоб вирішити проблему, потрібно приблизно 2-3 тижні.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі програми «Факти» на каналі ICTV.

Міський голова зазначив, що роботи ведуться в екстреному режимі, оскільки в столиці екстрені відключення світла, які продовжуються по всіх районах.

«Це робить Укренерго. У зв’язку з великою нестачею та дефіцитом відключення коливаються приблизно від години. Ми знаємо, що у нас пікове навантаження», — сказав Кличко.

Мер уточнив, що дефіцит електроенергії становить від 20% до 50%. Цей баланс залежить від споживання, пікових навантажень та інших факторів.

Фахівці Укренерго розповіли київським чиновникам, що «якщо не буде жодних форс-мажорних обставин», усунути проблеми, пов’язані з пошкодженням системи енергозабезпечення внаслідок ворожих атак ракетами та дронами, вони сподіваються протягом кількох тижнів.

«Непросте завдання, але вони кажуть, що приблизно 2-3 тижні», — зауважує градоначальник.

Відео: Кличко висловився про терміни стабілізації ситуації з електропостачанням у Києві

Нагадаємо, що в ніч проти 27 жовтня росіяни атакували іранськими дронами територію Київської області, били по енергетичній інфраструктурі у столиці та області, внаслідок чого виник дефіцит потужності у розмірі 30% споживання. Мільйон жителів залишилися без світла більш ніж на 4 години.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *