Сміттєспалювальний завод можуть побудувати між Броварами та Борисполем

У Броварському районі Київської області дуже гостро стоїть проблема зі сміттям через те, що полігон «Десна-2» майже вичерпав свої можливості. Вирішенням проблеми може стати будівництво сміттєспалювального заводу, вважає мер Броварів Ігор Сапожко. Про це він розповів під час наради з керівниками громад району, передають «Коментарі». Заступник начальника Броварської районної військової адміністрації Юрій Власенко запропонував виділити землю у кожній з восьми громад під будівництво сміттєпереробних заводів.

Натомість мер Броварів Ігор Сапожко вважає, що треба збудувати одне велике комунальне підприємство, що б працювало ефективно. «Потрібно з головами громад розглянути можливість спільно. У нас була така задумка з Бориспільським районом і з частиною лівого берега Києва — розробити на межі спільно між Бориспільським і Броварським районами велике підприємство, що буде економічно-доцільне, тому що є декілька видів сміттєпереробних заводів і ефективне — це сміттєспалювальний завод. Сортувальна ліния плюс сміттєспалювальний завод», — вважає Сапожко. За його словами, такий завод є у Києві, але працює підприємство неефективно. «Сьогодні у нас є такий завод на лівому березі, але в нього недостатньо ефективності не тільки через застарілий стан виробництва, а й застарілості навантаження об’єму. Він навіть не вирішує питання лівого берега міста Києва», — сказав Броварський міський голова. На думку мера Броварів, щодо будівництва сміттєспалювального заводу, до якого можна залучити іноземних інвесторів, потрібно зібрати окрему нараду. «Ми припрацьовували з Борисполем. Є територія, що ми визначили між Бориспільською громадою. Навіть розробили план заходів щодо створення спільного комунального підприємства, до якого ввійдуть абсолютно усі громади. Розробити техніко-економічне обґрунтування, не нам, а європейським інвесторам, які хочуть вкладати кошти», — розповів мер Броварів. Будівництво сміттєпереробного заводу у кожній громаді не буде ефективним вкладанням грошей для економіки, вважає Сапожко.

Потужності такого підприємства мають бути максимально задіяні, щоб інвестору було цікаво вкладати гроші в цей бізнес. Мер Броварів пропонує подумати над будівництвом сучасного сміттєспалювального заводу спільно з громадами лівобережної Київщини.

Джерело: https://kyiv.comments.ua/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *