Справи насущні: скільки та на що у лютому витрачала селище Згурівка Броварсього району

Лютневі видатки селища Згурівка на Броварщині перевищили 10 млн гривень. Хоча опалювальний сезон вже знаходиться на завершальній стадії, найбільше коштів у лютому спрямували на закупівлю дров. Чверть місячних видатків становила банальна закупівля палива. Пристойно витратилися на продукти для бюджетних установ громади, а також на покупку 15 тепловізорів, які повинні бути поставлені за адресою селищної ради. Найбільшими підрядниками минулого місяця в Згурівці стали підприємиця з Софіївської Борщагівки, яка через Prozorro отримує замовлення виключно на поставку деревини для Згурівки, а також яготинське ТОВ  “Автогазтрейд”, яке було помічено в реалізації палива на Київщині через нелегальну АЗС. Історія про витрати Згурівки Броварського району у лютому – двадцять друга частина циклу КиївВлади “Справи насущні”.

Як стало відомо  з даних публічного модуля аналітики BI.Prozorro, у лютому 2023 року Згурівська селищна рада і підпорядковані їй підприємства та установи уклали за результатами публічних закупівель 155 договорів на 10,14 млн гривень.

Найбільші витрати

Найбільшими видатками Згурівки в лютому стала закупівля дров. Загалом за місяць їх закупили на 2,68 млн гривень, з яких на 2,1 млн гривень деревини замовили для опалення навчальних закладів громади.

Майже на такому ж рівні в лютому були видатки зі згурівського бюджету по статті “паливо”, на замовлення якого було укладено договорів на 2,52 млн гривень.

Договорів майже на 1,5 млн гривень у Згурівці було підписано на постачання продуктів харчування та сільськогосподарської продукції в бюджетні установи громади.

Наступною по величині статтею видатків стала закупівля селищною радою Згурівки 15 ручних тепловізорів ThermTec Cyclops 335 за 844,2 тис. гривень. Для чиїх саме потреб замовили це обладнання, в опублікованих документах не вказано. Місце поставки визначено адресу селищної ради – вул. Українська, 10, куди тепловізори повинні завезти до кінця березня 2023 року.

Серед менш значних видатків селища закупівля КП “Згурівський комбінат комунальних підприємств” 167 тон пшеничних висівкових гранул на 603,79 тис. гривень та замовлення селищної радою висвітлення своєї діяльності до кінця поточного року в газеті “Панорама” за 400 тис. гривень.

Крім цього, на 97 тис. гривень селищна рада накупила 2 ноутбуки, комп’ютер, монітор та принтер, на 14,16 тис. гривень – вісім волейбольних м’ячів, десяток сіток для волейболу та чотири набори для настільного тенісу.

Найбільші розпорядники коштів

Протягом лютого за результатами публічних закупівель в Згурівці замовлення робили шість розпорядників коштів – Згурівська селищна рада, її відділ освіти, КП “Згурівський комбінат комунальних підприємств”, КНП “Згурівська лікарня”, КЗ “Центр культури і мистецтв” та Центр надання соцпослуг.

Більше ніж на половину освоєних у лютому коштів – 5,88 млн гривень – уклав договорів згурівський відділ освіти. Основні витрати відділу звелися до закупівлі дров та палива, на решту коштів закупили продуктів харчування та замовили заправку картриджів.

Читайте: Згурівка закуповує генератори

Згурівська селищна рада як окрема юрособа зробила замовлень на 1,9 млн гривень. Найбільш значною її покупкою були тепловізори (844,2 тис. гривень), комп’ютерна техніка (97 тис. гривень), а також висвітлення своєї діяльності в місцевій газеті (400 тис. гривень). Крім цього, рада спрямовувала кошти на облікові журнали, квіти, кубки, медалі та рамки, а також друк бордів.

На решту чотирьох замовників припало 111 договорів загальною ціною 2,35 млн гривень. 

Найбільші підрядники

В лютому згурівська влада замовляла роботи, послуги та товари у 53 підрядників, однак двоє з них мали суттєвий відрив від інших.

Так, лідером по загальній вартості отриманих минулого місяця у Згурівці підрядів стала підприємиця Юлія Дмитренко, з якою укладено всі три договори на поставку деревини загальною ціною 2,68 млн гривень. Замовляли дрова у неї відділ освіти селища, Згурівська лікарня та КП “Згурівський комбінат комунальних підприємств”. 

Згідно з даними аналітичної системи YoucontrolЮлія Дмитренко була зареєстрована як ФОП у травні 2022 року в селі Софіївська Борщагівка Бучанського району Київщини. Основний вид діяльності – лісозаготівлі. За даними Сlarity-project, в результаті участі в публічних закупівлях Юлія Дмитренко уклала 6 договорів на 3,58 млн гривень. Всі підряди без виключення стосуються поставки деревини для Згурівки протягом останніх чотирьох місяців. 

На другому місці опинилося ТОВ “Автогазтрейд”, у якого селищний відділ освіти замовив дизельного палива та оливи на 2,01 млн гривень.

ТОВ “Автогазтрейд” зареєстровано в 2016 році Яготині Київської області. Основний вид діяльності – роздрібна торгівля пальним. Статутний капітал – 1,2 млн гривень. Засновник та директор – Андрій Двірко. В 2016-2018 роках людина з таким ПІБ декларувала свої доходи як старший офіцер відділення комплектування Яготинського районного військового комісаріату.

З 2017 року ТОВ “Автогазтрейд” фігурує в кримінальному провадженні (№42017111100000108) за підозрою в незаконній реалізації скрапленого газу в Згурівці. Згідно з матеріалами справи, на вулиці Заводській в селищі виявили АЗС “Автогазтрейду”, яка працювала без дозвільних документів та з порушенням правил безпеки.

В результаті участі у публічних закупівлях ТОВ “Автогазтрейд” отримало 20 підрядів загальною вартістю 4,15 млн гривень. Найбільший замовник – відділ освіти Згурівської селищної ради, з яким підписано 3 договори на 3,79 млн гривень.

Нагадаємо,  аналізувала видатки Згурівки також за вересень 2022 року. Згідно з актуальними на той час даними, Згурівська селищна рада і підпорядковані їй підприємства та установи уклали за результатами публічних закупівель 157 договорів на 1,58 млн гривень. Третину цих коштів направили на закупку для місцевої лікарні офтальмологічного обладнання. Чверть мільйона гривень пішло на меблі та тенісний стіл для згурівського “Центру культури і мистецтва”. Приділили у вересні в Згурівці увагу і спортивному розвитку громади: селищна рада витратила майже 170 тис. гривень на встановлення вуличних тренажерів в селах Мала Березанка та Нова Оржиця.

Голова Згурівської селищної ради – Василь Цвик. КНП «Згурівська лікарня Згурівської селищної ради» тимчасово керує Олександр Зіборов, КЗ “Центр культури і мистецтва” очолює Анатолій Бабошкін.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *