Стало відомо, по кому в першу чергу вдарить реєстр олігархів

Законопроект про олігархів у разі ухвалення і запуску системи моніторингу від РНБО матиме негативний вплив на економіку і викличе проблеми для звичайних громадян, оскільки їм при попаданні до відповідного реєстру стане важче отримувати доступ до фінансування за кордоном.

Про це розповів колишній глава Мінфіну і екс-секретар РНБО Олександр Данилюк в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера«.

Він вказав на ситуацію з деклараціями про доходи, і наголосив, що такі документи де-факто не допомогли вжити санкції щодо низки впливових і найбагатших політиків, яких зараховують до олігархів.

«Я, зокрема, один з тих, хто впроваджував декларації. Їх мета полягала в іншому: приходить якась нова людина в політику, з невеликими доходами, а потім, якщо вона за рахунок корупції… набирає купу майна, то воно випливе в декларації. Це можна буде помітити. Для олігархів це не працює», — заявив Данилюк.

Колишній чиновник звернув увагу, що для громадян, які потраплять до системи моніторингу олігархів, буде складніше отримувати доступ до фінансування за кордоном.

«Коломойському нема чого боятися, а іншим, хто опиниться в цьому реєстрі, буде набагато важче отримувати фінансування. А це — тисячі й десятки тисяч людей, які отримують роботу. Тобто влада, яка вводить цей реєстр, повинна думати про наслідки. Це однозначно впливає на економіку, на підприємства», — попередив Данилюк.

Також він висловився, хто зможе отримати плюси від деолігархізації.

«Влада перекуповує депутатів, які фінансувалися за рахунок корупційних потоків. Це така «деолігархізація» по-українськи», — резюмував Данилюк.

Відео: Олександр Данилюк пояснив, хто постраждає від закону про олігархів

Нагадаємо, у попередньому випуску ток-шоу командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв розповів, для чого Росія проводить масштабні військові навчання на території Білорусі та до чого готуватися Україні.


Також українці у студії розповіли, чи відчувають зараз загрозу повномасштабної війни з Росією.


У той же час нардеп Євген Шевченко у прямому ефірі переконував українців подружитися з Лукашенком.


Крім того, дивіться великий сюжет про спогади родичів загиблих пасажирів збитого росіянами над Донбасом літака «Малайзійських авіаліній».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *