США вже готують нові пакети допомоги для України: для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

США готують Україні нові пакети допомоги на подолання наслідків підриву Каховської ГЕС. Проте у Білому домі відмовилися назвати Росію винною у теракті на греблі.

Про це заявив координатор із стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє пресслужба адміністрації американського президента. Зазначається, що допомога буде надана найближчими днями та тижнями.

За його словами, йдеться про допомогу через міжнародні організації. Крім того, нові пакети підтримки України у протистоянні російській агресії стосуватимуться сфери безпеки.

«Я гарантую вам, що ви побачите додаткові пакети допомоги у сфері безпеки найближчими днями та тижнями. Ми продовжуватимемо робити все можливе, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою, як сказав президент Байден», – зазначив Кірбі.

Водночас Кірбі наголосив, що Вашингтон «робить усе можливе, щоб оцінити ці звіти, і ми працюємо разом із українцями для отримання додаткової інформації».

«Ми не можемо однозначно сказати, що сталося в цей момент. Що ми абсолютно точно можемо сказати, так це те, що збитки українському народу та регіону будуть значними», – сказав він.

США вже готують нові пакети допомоги для України: для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС
США вже готують нові пакети допомоги для України: для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв OBOZREVATEL, американська розвідка має у своєму розпорядженні дані, що за підривом дамби Каховської ГЕС стоїть країна-агресор Росія. Головним мотивом такого кроку окупантів, мабуть, було стримати контрнаступ Збройних сил України.

Через підрив російськими окупантами Каховської гідроелектростанції Кінбурнська коса, розташована на узбережжі Миколаївської області, може тимчасово стати островом. Така ситуація, як очікується, ускладнить логістику путінської армії

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *