Сьогодні Уряд розгляне введення «карантину вихідного дня»

 11 листопада, Уряд буде розглядати введення «карантину вихідного дня«.

Напередодні Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні збираються запровадити карантин вихідного дня, про який говорять протягом тривалого часу.

Цю заяву він зробив на тлі значного збільшення кількості хворих у державі. Вже кілька тижнів поспіль в Україні встановлюють нові антирекорди за кількістю щоденних випадків захворювання на Covid-19.

Навіть попри загрозу нового карантину для економіки влада не може закривати очі на цю ситуацію. Тому як компроміс і пропонують жорсткі обмеження на вихідних.

Та чи буде їх достатньо для того, щоб кардинально змінити ситуацію в Україні?

Компромісний варіант

Попередньо карантин вихідного дня триватиме з 00.00 суботи до 00.00 понеділка. На цей час Міністерство охорони здоров’я лише рекомендуватиме припинити роботу ТРЦ, розважальних закладів, проведення масових заходів тощо.

Планується, що працюватимуть лише:

  • продуктові магазини;
  • аптеки (зокрема ветеринарні);
  • автозаправки;
  • громадський транспорт.
  • У МОЗ пропонують рекомендувати суб’єктам господарювання запровадити окремий час для обслуговування осіб за 60 років.
  • Крім того, МОЗ пропонує в «червоних зонах» епіднебезпеки дозволити працювати магазинам, але з 7:00 до 20:00, при цьому щоб кількість відвідувачів була 1 на 20 квадратних метрів.

Це рішення стане таким собі компромісом між повним закриттям економіки та спробою протистояти розповсюдженню Covid-19. Влада сподівається, що це створить додатковий стимул для людей сидіти вдома на вихідних, а не ходити в кафе, зустрічатися з друзями тощо.

– Нам дуже важливо розірвати цей ланцюг передачі хвороби. Зрозуміло, якщо в суботу та неділю у нас нічого не працює, винятково продуктові магазини, аптеки, АЗС, то кількість контактів між людьми в ці два дні буде мінімальним.

Це будуть лише контакти в родині. Це нам дасть змогу збивати так звану хвилю розповсюдження коронавірусної хвороби. Така пропозиція від МОЗ пов’язана з тим, що ми хочемо знайти баланс, не зупиняючи повністю економіку, – пояснив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відповідне питання винесуть на розгляд Кабінету міністрів 11 листопада. І лише після затвердження урядом карантин набуде чинності.

Степанов вважає, що карантин потрібно ввести вже з цих вихідних, проте остаточне рішення буде за Кабміном.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *