Тарифи на світло в Україні перерахують: стало відомо, як зростуть платіжки

Вже в червні українцям можуть підвищити тарифи на електроенергію. Остаточні суми ще не затверджено, проте ціна одного кіловата може піднятися до 2,88 грн. (зараз 1,44 грн. при споживанні до 250 кВт*год./міс.). У такому разі платіжки за «світло» у середньої сім’ї зростуть на 200-300 грн.

Такі підрахунки озвучив член Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Сергій Нагорняк («Слуга народу») в ефірі національного телемарафону. За його словами, саме такий варіант підвищення пропонує профільна нацкомісія (НКРЕКП).

Він додав, що підвищення тарифу до 2,88 грн частково покриє дефіцит «Енергоатому» та «Укренерго». Ці компанії гостро потребують коштів на відновлення пошкоджених російськими атаками об’єктів енергетики.

При цьому, українцям, які отримували субсидії, продовжать виплачувати допомогу, запевнив депутат. Більше того, разом із збільшенням тарифів збільшиться і розмір допомоги, тож платити більше за комуналку не доведеться.

За даними Нагорняка, тариф буде дещо вищим порівняно з підрахунками інших фахівців. Так, кілька експертів із ЖКГ, зокрема Олег Попенко, повідомили про плани підвищити вартість струму приблизно на 30-40%. За його словами, вартість електроенергії становитиме близько 2,3-2,5 грн/кВт*год. Цю інформацію з посиланням на власні джерела підтвердили деякі ЗМІ

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *