Тест: Затверджено середню вартість 1 кв. м земель у Броварах та передано під амбулаторію на Торгмаші 5 квартир – 78-ма позачергова сесія

Зранку 25 червня в малій сесійні залі Броварської міської ради депутати зібрались на позачергове засідання. На порядок денний було винесено 10 питань, сім із яких – «земельні», ще три – питання управління комунальною власністю територіальної громади міста.

Одним із основних проєктів, заради яких депутати зібрались  на сесію в терміновому порядку, було питання затвердження технічної документації з землеустрою щодо проведення нормативної грошової оцінки земель міста Бровари.

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендній платі за земельні ділянки державної та комунальної власності, витрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Відповідно до земельного законодавства, нормативна грошова оцінка земельних ділянок розташованих у межах населених пунктів, проводиться незалежно від їх цільового призначення не рідше ніж один раз на 5-7 років. Після низки судових оскаржень, наразі на території міста діє нормативна грошова оцінка земель, затверджена в 2014 році рішенням ради та введена в дію з 01.01.2016 року.

Відтак сьогодні депутати затвердили технічну документацію із землеустрою щодо проведення нормативної грошової оцінки земель міста, яку було розроблено КП Броварської міської ради «Бровари-землеустрій» відповідно до «Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів». Документ буде введено в дію з 01.01.2021 року.

Основою для грошової оцінки земельної ділянки є визначення базової вартості 1 кв. м  земель у середньому по місту. Середня (базова вартість) 1 кв. м земель міста Бровари, обчислена відповідно до «Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів», складає 312,94 грн/кв. м.

Згідно вимог законодавства, це рішення має бути оприлюднене в ЗМІ.

У частині управління комунальним майном міста, депутати сьогодні надали згоду на передачу майна територіальної громади з балансу відділу охорони здоров’я БМР наступним розпорядникам:

  • КНП «Броварська багатопрофільна клінічна лікарня» – 2 одиниці відеоларингоскопів вартістю 200 тис. грн;
  • КНП БМР «Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» – ультразвукова діагностична система вартістю 1 254 000 грн;
  • управління освіти і науки БМР – 40 пересувних опромінювачів, 90 безконтактних термометрів на загальну суму 345 200 грн;
  • відділ фізичної культури і спорту – 10 безконтактних термометрів на загальну суму 19 980 грн.

При цьому обладнання, передане ББКЛ, залишається в комунальній власності територіальної громади міста.

Після відповідного рішення депутатів, окрім дороговартісної ультразвукової системи первинна ланка медицини Броварів отримала ще один «подарунок».

Для облаштування амбулаторії ТОВ «Євромонтажбуд» безоплатно передало в комунальну власність 5 квартир на вул. Москаленка Сергія, 53. Зазначені квартири прийме на баланс КНП БМР «Броварський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» для проведення ремонтних робіт та подальшої експлуатації як закладу охорони здоров’я. Загальна площа переданих місту приміщень складає 207,1 кв.м.

Чергова сесія Броварської міської ради запланована на 10 годину 09 липня 2020 року.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *