Україна збила російський винищувач за допомогою Patriot: він збирався запустити ракети – CNN

Сили оборони України використовують американський зенітно-ракетний комплекс MIM-104 Patriot не лише для збиття російських ракет під час масованих атак. Наші воїни вже встигли «приземлити» цією системою російський винищувач.

Про цей епізод, без уточнення деталей, згадало CNN у матеріалі про те, як Україна активізує кампанію з лобіювання винищувачів F-16. Видання послалося на дані від представників Міністерства оборони США та співробітників Конгресу.

Журналісти нагадали, що країна-агресор Росія 18 травня завдала «безпрецедентної» серії ракетних пусків по Києву. Це відбулося через кілька днів після того, як РФ обстріляла столицю шістьма гіперзвуковими ракетами «Кинджал», спрямованими на знищення систем ППО Patriot.

Тому, пише видання, українські офіційні особи наполягають, що без літаків F-16 країні «доводиться імпровізувати». І в цьому контексті там вказали на той факт, що ЗСУ збили з американської системи російський літак, який бомбардував мирні міста.

«Представники Міністерства оборони та співробітники Конгресу повідомили CNN, що українські війська останніми тижнями використовували ЗРК Patriot американського виробництва, щоб збити принаймні один російський винищувач. Російські літаки в основному залишаються за своїми оборонними лініями, що ускладнює для України націлювання на них за допомогою систем меншої дальності, таких як NASAMS«, – йдеться у матеріалі.

Україна збила російський винищувач за допомогою Patriot: він збирався запустити ракети – CNN

Офіційні особи США зазначили, що російські літаки, на які націлився «Патріот», здійснювали бомбардування, щоб запустити ракети по українських цілях. Джерела наголосили, що Росія робила це протягом усього минулого року, щоб максимізувати втрати серед цивільного населення України.

Жодних інших деталей про це видання не надало. Також зазначимо, що у зведеннях Генштабу ЗСУ про втрати окупаційних військ РФ під час війни останнім часом не було згадок про те, що до списку додався ще один збитий російський літак. На сьогодні захисники України «приземлили» 308 літаків і 294 вертольоти ЗС РФ.

Офіційні особи США лише заявили, що українці несуть відповідальність за ухвалення власних рішень щодо ведення вогню після того, як Захід надав системи Patriot, і самі вирішують, коли та як задіяти їх для захисту населення.

Зауважимо, що головне призначення ЗРК Patriot – прикриття військово-морських і військово-повітряних баз, а також великих адміністративно-промислових центрів від можливих засобів повітряного нападу. Комплекс здатний одночасно виявляти й розпізнавати понад 100 повітряних цілей, а потім безперервно супроводжувати вісім із них. Також він може випускати й наводити на кожну з цих восьми цілей до трьох ракет. Цей ЗРК є комплексом станції радіолокації, пункту керування вогнем, пускових установок, ракет, засобів зв’язку тощо. Докладніше про те, що відомо про систему Patriot, яку називають однією з найкращих у світі ППО, – читайте за посиланням.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *