Україна попросила дворічну відстрочку на виплату зовнішніх боргів: деталі рішення уряду

Кабінет міністрів України схвалив постанову щодо дворічної відстрочки на виплату зовнішніх боргів. Реструктуризація відбудеться тільки у разі схвального рішення кредиторів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 19 липня 2022 р. № 805.

Рішення уряду набере чинності тільки у разі погодження держателями облігацій змін, передбачених документом. У разі непогодження держателями облігацій, державний борг буде обслуговуватися та погашатися відповідно до умов випуску облігацій.

Згідно з документом, кінцева дата погашення облігацій відстрочується на строк у 24 місяці з відповідної кінцевої дати погашення облігацій.

Протягом дії відстрочки, відсотковий дохід за облігаціями продовжує нараховуватися за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій. Крім того, на суму нарахованого основного відсоткового доходу нараховується додатковий відсотковий дохід за ставками, що передбачені в умовах випуску відповідних облігацій (додатковий відсотковий дохід).

ВВП-варанти

Крім того, уряд постановою від 19 липня 2022 р. № 806 вніс зміни до випуску держоблігацій 2015 року, коли відбулася реструктуризація держборгу. До умов випуску і розміщення державних деривативів включається право України викупити їх за номіналом. Виплата за державними деривативами з 31 травня 2023 року відстрочується до 1 серпня 2024 року. Строк обігу державних деривативів продовжується на один рік таким чином, що останнім звітним роком стає 2039 рік.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *