Українцям без роботи роздадуть по 6700 грн: як оформити та які умови

Українці у період військового стану мають право на виплату з безробіття, розмір якого обмежений мінімальною зарплатою (6700 грн). При цьому безробітному можуть запропонувати суспільно важливу роботу. Ті, хто від неї відмовляться, позбавлятимуться виплати.

Як йдеться у роз’ясненні Мінсоцу, подати заяву на отримання допомоги можна за допомогою Дії. Для цього потрібно скласти заяву про надання статусу безробітного або припинення реєстрації безробітного; подати заяву на призначення допомоги з безробіття.

Згідно з постановою Кабміну, реєстрацію безробітного у центрі зайнятості припинятимуть, якщо він відмовиться від виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. «Отже, не працевлаштовані українці, які отримують державну допомогу, зобов’язані брати участь у таких роботах на вимогу військового командування або органів місцевого самоврядування», – зазначили в Мінекономіки.

Зазначимо, безробіття в Україні до кінця 2022 року майже досягло позначки 30%. До початку повномасштабного вторгнення РФ до України цей показник становив лише 9%. І змінити ситуацію на краще допоможе лише зростання економіки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *