Українцям додали безплатні медичні послуги: повний список

1 квітня 2021, почалася нова програма медичних гарантій. У цьому році її розширили та деталізували. Програма передбачає 35 пакетів медичних послуг і її бюджет становить 123,5 млрд гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Один з нових пакетів, що українці можуть отримати безплатно — це «Супровід пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці». На цей пакет свої пропозиції подали 532 установи. Варто зазначити, що не всі сімейні лікарі будуть працювати з пацієнтами з туберкульозом. Вони самі зможуть приймати рішення.

Один з безплатних пакетів також входить лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями. Пропозиції на цей напрямок подав 61 заклад, серед них 2 приватні клініки.

Також є пакет безплатних послуг в амбулаторних умовах для вагітних жінок. На цей пакет пропозиції подали 712 установ, з яких 7 приватні та 2 лікаря-ФОП.

Даний пакет дозволяє жінкам вибирати, у кого і де вони будуть перебувати під наглядом, якщо немає ніяких ускладнень. Вони можуть знаходиться під наглядом у свого сімейного лікаря або у гінеколога в жіночій консультації. При цьому місце проживання або прописка не мають ніякого значення.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *