Українцям назвали тарифи на тепло та гарячу воду у 2023 році: що зміниться

В Україні запроваджено мораторій на підвищення комунальних тарифів до кінця війни. Проте йдеться не про всі тарифи. Відповідний законопроект №7427 не передбачає фіксації тарифу на воду. Саме тому з січня ціни на гарячу та холодну воду мають зрости.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, з 1 січня тарифи на тепло та гарячу воду для українців залишаться без змін. Подорожчає лише холодна вода. Стримати подорожчання опалення та гарячої води в період опалювального сезону вдасться завдяки субвенціям у розмірі 14 мільярдів гривень, які отримали місцеві бюджети.

Тарифи на опалення в Україні також не підвищуватимуться, але тариф на теплоенергію в кожній області відрізнятиметься.

У Києві вартість опалення для населення від «Київтеплоенерго» до кінця опалювального сезону становитиме 1 654,41 гривні за гігакалорію. У Дніпрі теплопостачання від КП «Теплоенерго» коштуватиме 1 741,32 гривні за гігакалорію. В Одесі за тарифом КП «Теплопостачання міста Одеса» опалення коштуватиме 1813,94 гривні за гігакалорію. У Харкові місцеві жителі обігріватимуться за тарифом від КП «Харківські теплові мережі», що становить 1 748,47 гривні за гігакалорію.

Українцям назвали тарифи на тепло та гарячу воду у 2023 році: що зміниться
Вартість холодної води у 2023 році підвищуватиметься у два етапи, про що споживачів уже попередили. Перший етап заплановано вже з 1 січня, а другий – з 1 липня. У всіх водоканалів тарифи будуть різними. Їхня вартість формується під впливом таких факторів: цін на електроенергію, доступності до джерел води, зарплат працівників водоканалу, розгалуженості системи водопостачання та навіть щільності населення в регіоні, який обслуговує водоканал.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *