Українцям розповіли про розсилання повісток через додаток “Дія“

В Україні змінилися правила організації та ведення обліку військовозобов’язаних. Одним із запланованих нововведень є запровадження електронного військового квитка у сервісі «Дія». Такі новини викликали у багатьох українців низку питань. Зокрема, чи розсилатимуть електронні повістки? Щоб детальніше прояснити ситуацію, українцям розповіли про розсилку повісток через додаток «Дія».

Українцям розповіли про розсилання повісток через додаток “Дія“ - today.ua
 

Про тонкощі цифрового обліку військовозобов’язаних розповів керівник розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік.

За словами Баніка, видача повісток через додаток «Дія» поки не планується.

«Ні ця постанова, ні якась інша не передбачає надходження повісток через «Дію», — каже Мстислав Банік.

Українцям розповіли про розсилання повісток через додаток “Дія“

Дещо змінилися і самі правила постановки військовозобов’язаних на військовий облік. Раніше закон зобов’язував ставати на облік у військкомат по досягненню 17 років. Тепер вік постановки на військовий облік змінився та відповідає 16-річному. Слід зазначити, що 16-річний громадянин має стати на військовий облік у рік досягнення свого 17-річчя. Якщо вам вже є 16 років, але 17 років виповниться лише наступного року, відвідування військкомату слід відкласти до нового року.

Нові правила зобов’язують роботодавців при прийомі нових працівників перевіряти наявність дійсного військового квитка. За його відсутності роботодавець не має права прийняти громадянина до свого штату.

Зміни торкнулися і військовозобов’язаних громадян, які виїхали за кордон. Облік українців, які перебувають за межами країни, здійснюватиметься дипломатичними відомствами. Також вони сприятимуть поверненню військовозобов’язаних, які виїхали, на батьківщину під час проведення мобілізаційних заходів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *