Українців готують до підвищення тарифів на електроенергію: як можна заощадити на споживанні

Тарифи на електроенергію для побутових споживачів можуть зрости вже з квітня. Точної дати в уряді поки що не називають, але вже розробляються механізми формування нових тарифів. Оскільки суми в платіжках зростуть, важливо вже зараз зробити всі необхідні кроки, які в майбутньому допоможуть заощадити на оплаті.

Як заощадити на споживанні електроенергії

Якщо ввести в звичку деякі елементарні дії вдома, то після певного часу ви побачите результат.

Виймайте пристрої з розетки після використання. Це стосується зарядних шнурів, дротів телевізорів, приставок та ноутбуків. Навіть у вимкненому режимі вони споживають електроенергію.

Якщо є альтернатива, краще користуйтеся ноутбуком, ніж комп’ютером. Ноутбуки споживають у середньому від 20 до 50 Вт електроенергії, а настільні комп’ютери – від 60 до 200 Вт. І ще обов’язково від’єднуйте ноутбук і докстанцію від джерела живлення після повної зарядки.

Нічний тариф на електроенергію дешевший за денний. Тому переносіть прання та миття посуду в посудомийних машинах на ніч. Заощадити також допоможе запуск пральної машини на меншій потужності, наприклад прання на 30 або 40 градусах, а не на 60-90.

Українців готують до підвищення тарифів на електроенергію: як можна заощадити на споживанні

Якщо в будинку електричне опалення, його рекомендується вимикати вранці і ввечері, а вмикати обігрів на ніч.

Звичайні лампи розжарювання замініть на енергозберігаючі, якщо досі цього не зробили. Енергозберігаючі лампи споживають енергії приблизно на 80% менше традиційних, а служать у 8-10 разів довше. Безкоштовно обміняти старі лампи на нові економні, як і раніше, можна на Укрпошті. Нагадаємо, одна людина може обміняти 5 лампочок.

У пікові години споживання (з 7:00 до 9:00, 19:00-22:00) рекомендується мінімізувати використання таких електроприладів:

  • обігрівач;
  • бойлер;
  • тепла підлога;
  • пральна машина;
  • кондиціонер;
  • електроплита.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *