Українців забезпечать «розумними лічильниками» електроенергії

Оператори систем розподілу електроенергії ДТЕК «Мережі» заявили про намір протягом 2021 року встановити в оселях українців 122 тисячі «розумних лічильників» електроенергії, довівши загальну кількість таких лічильників до 820 тисяч.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК.

Зазначається, що «розумні лічильники» — одна з важливих складових для формування в країні сучасної енергетичної інфраструктури. Ці прилади передають показання про спожиту електроенергію автоматично. Таким чином, економиться час клієнта, якому не треба передавати їх самостійно, а також виключається ймовірність помилки в прийомі показань.

Крім того, в таких лічильниках автоматично «вшита» функція денного і нічного використання електроенергії, що може значно скоротити витрати на електрику при активному використанні нічного тарифу.

Планується, що більшу частину лічильників встановить ДТЕК «Дніпровські електромережі» — на його частку припаде 67 тисяч приладів. У Києві компанією ДТЕК «Київські електромережі» планується встановити 51 тисячу лічильників. Решта будуть встановлені в інших областях України.

Нагадаємо, Верховна Рада відклала крайній термін установки газових лічильників для населення. Тепер він визначений 1 січня 2023 року, тобто, час на установку приладу є. Однак залишається не до кінця зрозумілим, хто ж повинен оплатити лічильники — споживачі або облгази.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *