Українців масово позбавляють субсидій на оплату комуналки: у ПФУ розповіли, як повернути виплати

Деяким українцям почали перераховувати субсидії ще до закінчення опалювального сезону. Багато громадян втрачають державну допомогу, однак у Пенсійному фонді розповіли, що виплати можна повернути.

До Пенсійного фонду зі скаргою звернулася українка, яка останні кілька років отримувала субсидію, а у жовтні 2022 року виплати їй припинилися. Автоматичний перерахунок не відбувся, і жінка хоче з’ясувати, як їй повернути належні по закону виплати.

«Отримувала субсидії кілька років, у жовтні виплат не було. Хоча, пишуть, що тим, хто отримував – звертатися не треба, буде нараховано автоматично. Звернулися до ЦНАПу, там відповіли, що передали справу до Пенсійного фонду», – сказано у листі.

Українка також подала повторну заяву на призначення виплат через «Дію», але відповіді не отримала.

Українців масово позбавляють субсидій на оплату комуналки: у ПФУ розповіли, як повернути виплатиУ Пенсійному фонді відповіли, що для того, щоб відновити отримання субсидії, громадянам потрібно звернутися до одного із сервісних центрів головних управлінь ПФУ. З осені 2022 року питаннями субсидій опікується ПФУ, а не органи соцзахисту.

Подати документи на субсидію вперше можна кількома способами:

  • через Пенсійний фонд;
  • ЦНАП;
  • додаток «Дія;
  • у відділенні Укрпошти.

Щоб зареєструватись на субсидію через «Дію», необхідно зайти до свого кабінету на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID. У меню «Послуги» вибрати «Заява на субсидію» та дотримуватися подальших інструкцій.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *