Українців попередили про підвищення цін на продукти через відключення електроенергії

Ціни на продукти харчування незабаром збільшаться. Це пов’язане із регулярними відключеннями електроенергії, які запровадили в усіх регіонах країни. При цьому аналітики запевнили, що дефіциту товарів не буде.

Російські окупанти систематично обстрілюють об’єкти критичної інфраструктури України. Виник дефіцит електроенергії, яку змушені обмежувати у будинках та квартирах місцевих жителів. Перший заступник Міністра аграрної політики Тарас Висоцький проаналізував ситуацію на продовольчому ринку. Він зазначив, що залежно від типу продукції частка електроенергії впливає на ціну на 3-5%.

«Все залежить від того, яка надалі буде частота відключень і, відповідно, від потреб використання альтернативних джерел, які є дорожчими. Якщо ситуація буде поточною, з прогнозованими плановими відключеннями, істотного подорожчання не передбачається. Будуть незначні коригування, на кілька відсотків, але не більше», — зазначив чиновник під час телемарафону.

За словами Висоцького, найближчим часом очікується надходження великої кількості альтернативних джерел електрики – генераторів. Вони профінансовані міжнародними партнерами, а також замовлені на кошти підприємств.

Українців попередили про підвищення цін на продукти через відключення електроенергії

Раніше економісти повідомили, що через постійні відключення світла максимально постраждають птахофабрики, для роботи яких критично важлива електроенергія. Очікується подорожчання собівартості виробництва курятини та яєць. Також зростуть ціни на молочні продукти.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *