Українці просять уряд створити у потягах окремі вагони для жінок і чоловіків: зʼявилася петиція

На офіційному сайті Кабінету міністрів з’явилася петиція, в якій висловлюється прохання про надання в поїздах Укрзалізниці принаймні одного окремого вагону для жінок та чоловіків, чия поїздка триває понад шість годин. Петиція була зареєстрована 15 травня та доступна для ознайомлення на вказаному сайті.

Про це повідомляє сайт Кабінету міністрів. На 19 травня петицію про створення окремих вагонів для тривалих поїздок у складі Укрзалізниці підписали понад 10 500 осіб.

Автор петиції Ольга Ожогіна також пропонує, що у разі відсутності вільних місць у «змішаних» вагонах, квитки мають продаватися окремо для чоловіків та жінок. Вона також пропонує впровадити при купівлі квитків фільтр «стать», який дозволить ідентифікувати пасажирів за їхньою статевою приналежністю.

«На довгих маршрутах, коли є необхідність сну в купейних або плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі. Не рідкісні випадки неприйнятної поведінки, такі як нав’язлива поведінка, навмисні дотики до інших пасажирів тощо. Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах», — пояснює вона.

Автор петиції також вказує на можливі незручності як для жінок, так і для чоловіків, пов’язані з необхідністю перевдягання в «змішаних» вагонах. На її думку, створення окремих вагонів для кожної статі може сприяти безпеці пасажирів та запобігти негативним ситуаціям під час поїздок.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *