У Броварах відбувся чемпіонат Київщини з шахів серед дітей

4 – 6 вересня, у фойє МКЦ «Прометей» відбувся чемпіонат Київщни з шахів серед дітей. У змаганнях взяли участь юні шахісти двох вікових категорій: до 8 та до 10 років. Організаторами турніру стали відділ фізичної культури та спорту Броварської міської ради та Федерація шахів Броварів. Крім представників Броварської школи шахів, за перемогу змагалися шахісти з Бучі, Обухова, Ірпеня, Білої Церкви, Баришівки та Березані. Загальна кількість учасників – 38. Турнір проводився за швейцарською системою. Призовий фонд турніру склав 20 000 грн.! Це рекорд для обласних дитячих шахів, і дорослих шахів теж. Щиро дякуємо нашим дитячим меценатам, які допомагають наймолодшим шахістам розвиватися!

Семен Гребенюк, президент Федерації шахів м. Бровари так прокоментував ці змагання: «З міста Бровари ми делегували більше 10 найсильніших шахістів. Це – чемпіони та призери чемпіонат міста та переможці представницьких турнірів і змагань, як хлопчики, так і дівчатка. Ми обирали найпотужніших гравців, котрі мають великі шанси на перемогу. Кращі з кращих будуть відстоювати честь Київщини на Чемпіонаті України, який відбудеться в Миколаївській області».

Шинкар Дарина (Обухів) відзначила перемогу в категорії дівчат віком до 8 років! На другому місці Гладенюк Єлизавета (Обухів). Денис Дарія з Броварів здобув бронзову медаль. Серед хлопців Марич Назар (Буча) посідає 1 місце, срібло у Левченко Кирила (Буча), а на 3 місці – Дроб’язко Лев з Обухова!

У категорії до 10 років серед дівчат перемогу святкувала Булбачинська Анна, а на 2 місці Василенко Надія (юні шахісткаи із Ірпеня). Дівчата набрали однакову кількість балів і всі додаткові показники теж були рівні. Довелося зіграти додаткову партію швидких шахів. На третьому місці була броварчанка Гончаренко Анастасія. Серед хлопців перемогу відзначив Нечитайло Микита з Ірпеня. Срібло отримав Корчинський Микола з Обухова, а «бронза» у Дишлука Федора з Білої Церкви.

Зазначимо, що турнір збиралися провести дещо раніше, але втрутився карантин, який вніс корективи в дату проведення чемпіонату. Подарунки були надані небайдужими людьми, меценати, які переймаються розвитком дитячих шахів у Броварах.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *