У Броварах декілька років працює унікальна благодійна організація «Перспектива 21.3»

У місті Бровари функціонує благодійна організація «Перспектива 21.3», яка представляє та захищає інтереси людей з порушенням інтелектуального розвитку

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» із покликанням на сторінку «Броварська міська рада» у Facebook.

У дописі зазначається, що кафе «21.3», де працюють молоді люди з синдромом Дауна вже широко відоме та популярне у Броварах, а нещодавно було створено Центр соціалізації та трудової адаптації, команда якого працює над підвищенням навичок самообслуговування студентів, проводить заняття з соціально-емоційного розвитку, практичної математики та мов.

Основні принципи Центу – прийняття, відданість, партнерство. В довгостроковій перспективі діяльність Центру направлена на підготовку кожного з підопічних до максимально можливого незалежного життя.

Студенти Центру соціалізації не тільки здобувають трудові навички та навчаються, але й охоче знайомляться з навколишнім світом поза стінами закладу. Вони разом з педагогами та працівниками Центру проводять цікаві та пізнавальні екскурсії містом.

30 вересня вісім студентів Центру разом із директором закладу Дмитром Індило, соціальним працівником Оленою Індило, соціальним педагогом Марією Лижовою та менеджеркою з комунікацій Ольгою Соколовою завітали до Броварської міської ради з метою ознайомитися з роботою органу місцевого самоврядування та поспілкуватися з представниками влади. Разом з заступником міського голови Дмитром Ткачовим, молоді люди відвідали Інформаційно-довідкову службу «Контакт-центр», поспілкувалися з начальником служби Яною Івасик та побачили, як працюють оператори.

Неабиякий захват викликала можливість відвідати залу засідань, де проходять засідання сесій міської ради та зробити загальне фото за столом президії. Окрім того, студенти, серед яких багато мешканців столиці, з цікавістю ознайомилися з символікою прапору та гербу Броварів.

Насамкінець, вихованці Центру поспілкувалися з заступниками міського голови Петром Бабичем та Дмитром Ткачовим. Молоді люди ставили посадовцям прості питання – про улюблені книги та страви, розпорядок дня та заняття спортом. Розмова проходила у невимушеному та дружньому руслі.

Керівник Центру Дмитро Індило подякував за підтримку їх закладу та можливість ознайомитися з роботою міської ради, отримати стільки нової інформації про діяльність органу місцевого самоврядування, поспілкуватися з представниками влади. Кожен зі студентів отримав на згадку сувеніри.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *