У Броварах з 7000 тисяч дітей початкової школи 300 подали заяви на курс християнської етики

 

Під час нещодавнього Молитовного сніданку представниця Управління освіти та науки поінформувала присутніх про хід запровадження курсу з християнської етики у школах міста. Курс розрахований на учнів 1-4 класів. Викладання курсу здійснюється вчителями початкових класів за принципом гурткової роботи, повідомляє «Релігія в Україні»

У Броварах на Київщині з 7000 тисяч дітей початкової школи 300 подали заяви на курс християнської етики

Наголошувалося, що викладання курсу християнської етики відбувається суворо за принципом добровільності. Причому принцип стосується як дітей, що бажають навчатися, так і вчителів, що викладають курс. Наразі з приблизно 7000 тисяч дітей, що навчаються у початковій школі у Броварах, близко 300 подали заяви про бажання пройти курс. Курс читається у 6-х школах міста. Чиновниця з Управління освіти повідомила, що усі вчителі, що викладають курс, пройшли спеціальне навчання на курсах підвищення кваліфікації та отримали відповідні документи.

Наступний курс підвищення кваліфікації з викладання предметів духовно-морального спрямування в інституті післядимпломної освіти педагогічних кадрів у Білій Церкві запланований на січень 2021 року. Цей курс матимуть змогу прослухати ті вчителі, які бажають викладати предмет «Християнська етика» у майбутньому. Викладання курсу  у початковій школі здійснюється на підставі підручнику, затвердженому Міністерством освіти та науки. Практичне викладання здійснюється за допомогою використання «робочих зошитів», розрахованих на 1,2,3 та 4-й класи окремо. Назви робочих зошитів «Дорогою добра», «Дорогою Милосердя», «Дорогою Мудрості». Управління освіти забезпечило школи усіма дозвільними документами щодо викладання предмету, переліком літератури, за якою може викладатися курс, музичним супроводом до кожної теми викладання, а також електронною версією робочих зошитів для дітей і методичними посібниками для вчителів.Настоятель храму Пресвятої Богородиці УПЦ (МП) о. Михайло поінформував, що особисто займався придбанням підручників, а до благодійної допомоги долучався особисто міський голова. Якщо когось цікавить викладання курсу «Християнська етика» у класі, питання потрібно обговорити на батьківських зборах. Можливі варіанти, коли викладання курсу розраховано для групи дітей з двох класів.

Також представники ГО «Духовність» закріпили «персональне шефство» представників парафій за кожною конкретною школою, в який ведеться викладання християнської етики.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *