У Броварах рятували двох їжаків, замурованих під входом в під’їзд багатоповерхівки

У Броварах рятувальники дістали з пастки двох їжачків з-під плит біля входу в під’їзд.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook Київський загін порятунку тварин.

Восени 2020 роки два їжаки вибрали собі в якості місця для сплячки простір під плитами біля входу в під’їзд будинку в Броварах. Ранньою весною поріг почали ремонтувати. Навколо входу в під’їзд поклали плитку, побудували нові бордюри, забетонували всі тріщини, так що з приходом тепла їжаки не змогли вибратися. Тварини тільки могли висувати мордочки у вузьку щілину на порозі, щоб подихати повітрям.

Саме так їх помітила одна з мешканок будинку, яка і викликала рятувальників.

Прибувши на місце вночі, 22 травня, черговий екіпаж оцінив обсяг робіт як дуже великий, і на наступний день у Бровари виїхав окремий екіпаж, спеціально оснащений для проведення складних демонтажних робіт.

Небайдужі люди навіть подарували рятувальникам спеціальне обладнання, яким у результаті змогли підняти бордюрний камінь і зробити невеликий прохід для людини. Рятувальникам довелося розкопувати пісок, яким було забито простір під порогом, щоб дотягнутися до двох чотириногих бранців. Рятувальна операція тривала майже 7 годин.

У результаті виснажених і наляканих їжаків дістали і відправили до ветеринарів. Зараз життю тварин нічого не загрожує, після реабілітації вони будуть відпущені на свободу. Бордюрний камінь поставили на місце, а щілини заклали, щоб туди більше ніхто не заліз.

Рятувальники закликають бути уважними і помічати тварин, які потрапили в біду. І нагадують, що, опинившись у небезпеці, їжаки, на відміну від котів, які не видають звуків, але їх теж часто потрібно рятувати.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: hedgehog

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *