У додатку «Дія» з’явилися перші COVID-сертифікати

У додатку «Дія» з’явилися перші сертифікати про вакцинацію від коронавірусу для щеплених людей. Також планується запустити сертифікати для перехворілих та з ПЛР тестами.

Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

«Перші цифрові сертифікати доступні для вакцинованих, а вже протягом липня плануємо запустити також ПЛР-тестування та для тих, хто перехворів», — повідомив він.

Над проєктом працювали команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, Євроделегації, міжнародних партнерів EU4DigitalUA та EGAP.

«Головним викликом за підсумками перших днів бета-тестування стала якість даних про вакцинацію. Працюємо над цією проблемою, щоб всі вакциновані змогли побачити свої сертифікати, а також над мінімізацією подальших помилок лікарями при внесені даних», — додав Вискуб.

Також на цьому тижні почнуть проходити самооцінку готовності до визнання українських сертифікатів країнами-членами ЄС, після чого буде офіційна оцінка та процес укладання міжнародних угод.

Наразі запроваджено 2 види сертифікату: міжнародний для подорожей (після завершення процедури визнання) та внутрішній для використання всередині країни, наприклад, відвідування масових заходів.

Що відомо

  • Міністерство цифрової трансформації з 1 липня розпочне бета-тестування «ковідних» сертифікатів у мобільному застосунку «Дія». Зареєструватися на тестування можуть ті, хто отримав два щеплення вакциною проти COVID-19.
  • В Україні планували до 1 липня запустити внутрішні паспорти вакцинації або «ковідні» сертифікати, які будуть містити дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тести чи наявність антитіл. Цей сертифікат можна буде використовувати, зокрема, для подорожей між країнами.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що»паспорти вакцинації» можуть створити на базі електронного реєстру на порталі «Дія». Водночас для запровадження «паспортів вакцинації» потрібно, аби верифікація стала міжнародною. Він заявив, що український уряд готовий запровадити будь-яку з можливих моделей.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *