У дітей небезпечні симптоми COVID-19 можуть відрізнятися: коли треба бити тривогу

Лікар назвала небезпечні симптоми коронавірусу у дітей, на які варто звернути увагу

Коронавірус у дітей дуже часто протікає не так, як у дорослих. Навіть звичайна симптоматика може істотно відрізнятися і важливо вчасно розпізнати наближення небезпечного стану.

Директор львівської лікарні Охматдит Олександра Бурда розповіла, що у малюків може з’явитися тільки задишка і це може виявитися єдиною ознакою розвитку коронавірусу. Про це медик повідомила в інтерв’ю для видання «Факти«.

Олександра Бурда назвала симптоми, на які обов’язково потрібно звертати увагу батькам, щоб уникнути важких наслідків COVID-19.

«На забарвлення носо-губного трикутника: у дітей він завжди показує, наскільки добре працюють серце і легені. У нормі губи рожеві, шкіра навколо них не повинна бути сірою або синюшного кольору», — пояснила фахівець.

Вона додала, що при появі таких симптомів потрібно негайно звернутися до лікаря. Якщо немає сімейного лікаря, то в опорну лікарню, що визначена для дітей з коронавірусом. У Львівській області такою лікарнею стала Охматдит.

«Якщо хтось у родині хворів, мав нежить або кашель, це теж міг бути COVID-19, але в легкій формі. А у дитини або інших членів сім’ї можливі серйозні наслідки», — розповіла лікар.

Вона зазначила, що у «ковідних» лікарнях зараз влаштовують окреме ізольоване відділення й окрему приймальню, де є рентген-апарат, УЗД і є можливість зробити всі необхідні аналізи.

«Краще перестрахуватися, ніж пропустити момент, коли хвороба почне набирати обертів», — вважає Олександра Бурда.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Супрун спростувала міф про колективний імунітет при COVID-19.

А також розповідали про те, як вагітним жінкам уберегти малюків від коронавірусу.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *