У «Дії» стартувало тестування двох нових послуг: кому може знадобитися

У цифровому додатку «Дія» стартувало бета-тестування двох нових послуг.

Перша стосується заміни посвідчення водія, а друга дає можливість отримати виписку про несудимість. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

«Заміна посвідчення водія: повертаємо послугу в додаток. Тепер, якщо змінили прізвище або втратили права, не потрібно їхати до сервісного центру МВС. Замовляйте новий документ. Нагадаю, що зараз ви можете взагалі не отримувати пластикове посвідчення, а користуватися лише цифровим», – зазначив Федоров.

За словами міністра, також автоматизовано процес підготовки довідки про несудимість, більше не потрібно вводити дані вручну. Вони самі підтягнуться із реєстрів.

«До речі, виписка про несудимість – один із найпопулярніших документів серед українців. Щороку його отримують майже 1 млн українців», – додав він.

У мобільному додатку «Дія» оновили Covid-сертифікати.

Тепер у застосунку можна згенерувати оновлений документ про четверту дозу вакцини. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб згенерувати сертифікат, потрібно зайти у застосунок, вибрати «Послуги», потім Covid-сертифікати і клікнути «Отримати».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *