У Кабміні висловилися про земельну реформу: безкоштовних ділянок на усіх не вистачить

В уряді України виступають за внесення змін до законодавчої ініціативи про ринок землі — зокрема, щодо безоплатної приватизації громадянами ділянок.

Про це заявив старший проектний менеджер по земельній реформі офісу реформ Кабміну Андрій Мартин в ефірі телеканалу «Україна 24«.

Він наголошує, що фактично немає можливості задовольнити право українців на отримання земельних ділянок безкоштовно, тому що на це вільних земель в країні не залишилося.

«Насправді, щоб всіх громадян України задовольнити землею, такої кількості вільної землі у нас вже давно немає», — розповів він.

За словами Мартина, земельна реформа в Україні триває вже понад 30 років, і вже практично всі землі були перерозподілені.

«У нас немає фізично стільки землі», — сказав він.

При цьому чиновник зазначив, що право українців на безоплатну приватизацію ніхто не скасовуватиме.

«Це одне з прав громадян, Конституція нам забороняє звужувати права і свободи. Але вільних земель, щоб задовольнити кожного громадянина України, вже немає», — заявив фахівець.

Щоб кожному громадянину видати по 2 гектари землі для особистого селянського господарства, додатково треба 64 мільйонів гектарів землі для тих, хто їх ще не отримав, а це більше, ніж вся територія України, розповів Мартин.

У цьому контексті він резюмував, що безоплатну приватизацію треба реформувати.

«Але у нас це все попереду, тому що це дуже важка політична дискусія», — додав старший проектний менеджер.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *