У Києві 64% гуртожитків не дотримуються карантину – Держспоживслужба

Майже 64% гуртожитків Києва не дотримуються карантинного режиму. За прогнозами епідеміологів, саме гуртожитки стануть каталізаторами підвищення захворюваності коронавірусу в столиці.

Як повідомляє Держпродспоживслужба, тільки з 31 серпня по 4 вересня, коли тривало поселення студентів, під час перевірок було з’ясовано, що 64% гуртожитків не дотримується карантинного режиму, а отже, потенційно небезпечні у сенсі поширення коронавірусу. За цей період перевірили 13 гуртожитків, із яких у восьми встановлені порушення та складені протоколи за ст.44-3 КУпАП.

Порушення протиепідемічних заходів Держпродспоживслужба виявила у 38% перевірених гуртожитків. Серед порушень: відсутня термометрія працівників, немає запасу деззасобів, працюють без засобів індивідуального захисту, не вирішено питання утилізації ЗІЗ, відсутні елементарні засоби особистої гігієни (серветки, одноразові рушники, мило). Такі результати перевірки 42 студентських гуртожитків столиці на відповідність дотриманню Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у гуртожитках у період карантину через поширення коронавірусної хвороби COVID-19″.

«Саме студентські гуртожитки, за прогнозами епідеміологів, стануть рушіями підвищення захворюваності в столиці. Це пов’язане з тим, що тут важко тримати дистанцію, крім того молоді люди найчастіше хворіють на коронавірус без видимих клінічних симптомів. При цьому, можуть поширювати інфекцію», — йдеться у повідомленні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *