У липні українцям перерахують пенсії та додадуть до виплат 1000 грн

В Україні очікується третя індексація пенсій. З 1 липня розмір виплат перерахують громадянам, які вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними законами. Йдеться про чиновників, журналістів, науковців та інші категорії осіб.

При цьому ці спеціальні закони нині вже не діють. Наприклад, журналісти вже виходять на пенсію за загальними правилами. При цьому ті, хто встиг зробити це за старими правилами, не отримують підвищення разом з рештою пенсіонерів.

У березні підвищили виплати більшості пенсіонерів – на 19,7%. У квітні перерахували виплати тим українцям, які продовжують працювати, незважаючи на пенсійний вік. А наступного місяця пенсії збільшать ще раз – але кожному з претендентів індивідуально. Так, у когось доплата становитиме 1000 грн, а у когось – лише 100 грн.

Наприклад, якщо на даний момент розмір пенсій без урахування надбавок становить 5076 грн, то після липневого підвищення вона має зрости на 1000 грн – до 6076 грн. Однак важливо, щоб дотримувалося правила щодо виходу на пенсію за спеціальним законом.

Перерахунок передбачається чинним законодавством. В Україні загалом близько 11 млн пенсіонерів. Більшість громадян виходить на пенсію за загальними правилами. Є категорії українців, які мають право виходити на пенсію за вислугою років – раніше за певний вік.

У липні українцям перерахують пенсії та додадуть до виплат 1000 грн

Наприклад, максимальні пенсії в Україні отримують судді – їхні виплати у 20 разів вищі, ніж у інших пенсіонерів. При цьому пенсія для них розраховується не за загальною формулою, а як відсоток від заробітної плати працюючого судді.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *