У Міноборони розповіли, що буде із зарплатами військових у 2023 році

З початку повномасштабного вторгнення номінальні зарплати військових на передовій залишилися незмінними. Однак, якщо брати реальні заробітки військових, то вони «просіли» приблизно у півтора рази. У Міноборони розповіли, чи підвищать зарплати військових наступного року.

Про це стало відомо з інтерв’ю Міністра оборони Олексія Резнікова, яке він дав одному з українських ЗМІ.

У Резнікова запитали, чи індексуватимуть наступного року зарплату військових, яку вони отримують, перебуваючи на передовій. Адже з початку повномасштабного вторгнення реальна зарплата просіла з 4000 доларів на місяць до 2500 доларів.

«От ви кажете індексацію, а може, тоді давайте всі з країни поїдемо? А хто ці гроші заробляє? Економіка працює? Чи мито платиться? Бізнес працює під обстрілами?», — відповів Резніков.

Міністр пояснив, що гроші для доплат мають звідкілясь узятися. А тим часом, їх узяти немає звідки, оскільки витрати на армію – це не лише витрати на зарплату військовослужбовцям, а й закупівля зброї, обмундирування, спорядження, а також харчування воїнів ЗСУ. І всі ці гроші треба взяти з українського бюджету. При цьому все це вартує величезних коштів. Наприклад, вартість одного снаряда 152 калібру становить 1800-2500 євро.

У Міноборони розповіли, що буде із зарплатами військових у 2023 році

«А порахуйте, ми стріляємо за добу 6000 різного типу, категорій. Навіть якщо півтори тисячі один недорогий, середня ціна буде 2000. Просто порахуйте в грошах… Що, в натовських країнах солдат отримує $4000? Ні, немає таких зарплат», – зауважив міністр.

Говорити зараз про підвищення доходів людей, яких утримують за рахунок бюджету, щонайменше безвідповідально, вважає міністр. Адже витрати на армію зросли в десятки разів, а економіка країни водночас зазнає величезних втрат. І, природно, скорочуються податкові надходження до бюджету.

«Нехай мене проклянуть, але я хочу чесно говорити: народ, війна не закінчилася, і ми не знаємо, коли вона скінчиться. Нам, країні треба вижити. Нам, навпаки, пояси треба затягувати», – резюмував Резніков.

Таким чином, голова Міноборони дав зрозуміти, що жодної індексації зарплати військових у 2023 році не буде, оскільки на це немає коштів.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *