У “Слузі народу” заявили про можливу зміну законодавства щодо керування Києвом

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що в парламенті думають над змінами до законодавства щодо керування Києвом.
 

У коментарі журналістам він зазначив, що є корінним киянином “і ми не таким Київ собі бачимо – центр може нас і влаштовує киян – мости скляні з’являються, але коли ти виїжджаєш на периферію, то там вже починаються проблеми і логістичного характеру, і організаційного, і з житлово-комунальним господарством”, передає УНІАН.

Він також нагадав, що нещодавно було виявлено факти, що парти в школу продавалися за завищеними цінами. За словами депутата, цими питаннями мають зайнятися правоохоронні органи.

До того ж Корнієнко підкреслив: “жодних звинувачень щодо голови КМДА не лунало, а все стосується людей, яких він призначав – але якщо ти призначаєш людей, які крадуть і заробляють на партах в школу, то треба мабуть краще підходити до кадрової політики”.

Корнієнко наголосив, що необхідно переглянути законодавство, яке стосується управління Києвом. Бо йдеться не про персоналії, зокрема Віталія Кличка, а йдеться про питання управління містом. За його словами, у цьому питанні закладена “серйозна суперечність”, яка полягає в тому, що система управління Києвом відрізняється від системи управління іншими містами, зокрема, що в будь-якому місті голова міськдержадміністрації призначається президентом за поданням Кабінету міністрів України. А в Києві “якась своя зовсім історія, коли голова міської ради, якого обрали люди, автоматично стає головою КМДА”.

Він додав, що в такій ситуації голова КМДА не відповідає ні перед Кабміном, ні перед президентом. Хоча по Конституції він підзвітний і підконтрольний. Корнієнко наголосив, що цю ситуацію треба виправляти.

За його словами, необхідна реформа системи управління Києвом, яка не має суперечити Конституції.

“Ми зараз працюємо над тим, як можна інтегрувати оці позиції в оновлену редакцію закону про Київ”, — наголосив Корнієнко.

Він нагадав, що зараз на другому читанні є проект закону, який стосується даного питання, але ця редакція “дуже новаторська, дуже багато змін, і ми не впевнені, що місто зможе так швидко провести ці зміни”.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *