У центрі Києва позашляховик в’їхав у натовп і протаранив 4 авто: двоє людей загинуло. Фото і відео

У центрі Києва, на Майдані Незалежності, 30 жовтня трапилася ДТП з жертвами й потерпілими.

За повідомленням поліції Києва, водій Land Rover на всій швидкості проїхався пішохідною зоною. У результаті загинуло двоє осіб, ще троє постраждали (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

 

Що відомо про трагедію?

  • Чоловік за кермом позашляховика наїхав на обмежувальні конуси на перехресті Алеї Героїв Небесної Сотні і вулиці Хрещатик, після чого некеровано виїхав на Майдан Незалежності і в’їхав у натовп людей.

  • Загинули дві жінки 1941 і 1990 року народження, які стояли біля підземного переходу.

  • Від удару автомобіля серйозні травми отримали мати з дитиною (за даними прокуратури, йдеться про сім’ю з 5-місячним немовлям ). Ще одна дитина була госпіталізована через сильний шок.

  • Після зіткнення з пішоходами Land Rover вилетів на проїжджу частину, де протаранив як мінімум 4 авто і зупинився.

  • Причиною смертельної ДТП на майдані Незалежності в Києві нібито стало те, що водій Land Rover не впорався з керуванням через те, що знепритомнів. Нещодавно він переніс операцію на серці (стентування).

  • Як стало відомо, прізвище водія, який скоїв ДТП, – Назаренко. Він є киянином-пенсіонером 1954 року народження.

  • Чоловік пройшов тест на наявність алкоголю в крові на місці події. Результати показали 0,0 проміле алкоголю.

Зазначимо, що заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко підтвердив OBOZREVATEL, що, за словами водія, «йому стало погано, і він знепритомнів».

«Водій – 66-річний чоловік. Він заявив, що прийшов до тями, тільки коли вже все трапилося. Тобто далі йому буде висунуто звинувачення за статтею 286 (Порушення правил дорожнього руху) Кримінального кодексу України. У межах досудового слідства буде проведено експертизи, які повинні дати відповідь – що трапилося, чи не був він під дією лікарських препаратів, алкоголю, наркотиків», – сказав Геращенко.

ДТП у центрі Києва
ДТП у центрі Києва

Пізніше поліція оприлюднила відео з траєкторією руху авто. На кадрах видно, що неконтрольований рух машини почався на перехресті за Будинком профспілок.

Також фото і відео з місця трагедії оприлюднив один з очевидців. Чоловікові вдалося зафільмувати пляшку, ймовірно, вина, яка лежала біля машини Land Rover. За деякими даними, вона випала з позашляховика, який скоїв наїзд на пішоходів.

Увечері 30 жовтня водієві Land Rover повідомили про підозру про помістили під охорону в лікарні. Вирішуватиметься питання про обрання запобіжного заходу.

Вм'ятини на позашляховику
Пляшка біля авто
Погнутий лайтбокс
ДТП у центрі Києва
ДТП у центрі Києва
ДТП у центрі Києва
Винуватець ДТП у центрі Києва
ДТП на майдані в Києві

Раніше OBOZREVATEL повідомив про те, що 29 жовтня в Дніпрі на перехресті вулиць Панікахи й Тополиної зіткнулися Mitsubishi та Hyundai. Від удару Hyundai вилетів на тротуар, де збив двох жінок, після чого в’їхав у кіоск.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *