У 1880-х роках на місці нинішнього НСК «Олімпійський» були приватні городи киян. Унікальне фото

НСК «Олімпійський» є однією із найважливіших локацій футбольних уболівальників не тільки Києва, а й України. Але у 1880-х роках на місці, де у наші дні проводять спортивні змагання, колись були городи киян.

Унікальне фото опубліковано на сторінці спільноти «Клуб корінного киянина» в соціальній мережі Facebook. Можна побачити, який вигляд мало це місце близько 140 років тому.

«1880-ті. Традиційні весняно-польові роботи киян на схилах Черепанової гори (майбутній «Олімпійський»). Можливо, садять картоплю. В той час мати город, садок чи навіть невеликий ставок було цілком звично, але в міру того як місто «росло», все це закінчувалось, і мати свою ділянку стало майже неможливо», – йдеться в повідомленні.

У 1880-х роках на місці нинішнього НСК ''Олімпійський'' були приватні городи киян. Унікальне фото

Національний спортивний комплекс «Олімпійський» – універсальна спортивна споруда у Києві, головна арена України. Місце проведення домашніх матчів футбольних клубів «Динамо» (Київ), «Шахтар» (Донецьк) та національної збірної України з футболу. Вміщує 70 050 глядачів, що робить його 17-м за кількістю місць стадіоном Європи.

У 1880-х роках на місці нинішнього НСК ''Олімпійський'' були приватні городи киян. Унікальне фото
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *